Van Ruler Academy logo slider

Als communicatie je vak is, is dit je volgende stap!

Het is mijn ambitie om kennis over goede communicatie te delen. Na een lange carrière in de communicatiepraktijk en -wetenschap ben ik nu vooral bezig met de ontwikkeling van methodes en technieken om ervoor te zorgen dat communicatieprofessionals kunnen meedraaien op strategisch niveau. Ik wil hiermee een bijdrage leveren aan een betere positie van communicatie in organisaties en de verdere professionalisering van het communicatievak.

De Van Ruler Academy biedt daarvoor masterclasses, lezingen, in-company trainingen en coaching-trajecten over actuele thema’s in het communicatievak.

Van Ruler Academy Betteke van Ruler
Handtekening Betteke van Ruler

Over Betteke van Ruler

Betteke van Ruler was tot 2010 hoogleraar corporate communicatie en communicatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam. De eerste zeventien jaar van haar carrière werkte zij in de praktijk van het communicatievak, daarna begon zij een carrière in het onderwijs en de wetenschap. Na haar emeritaat als hoogleraar heeft zij zich toegelegd op het slaan van een brug tussen theorie en praktijk.

Zij verzorgt veel masterclasses en inspiratiesessies, is medeoprichter van de Van Ruler Academy en publiceerde een reeks artikelen en boeken over strategische communicatie. Haar meest recente boeken zijn Communicatie in Positie in 3 stappen, Handboek Communicatiestrategie en Strategisch Communicatie Frame II. . Voor het vakblad voor communicatieprofessionals C verzorgt zij al een aantal jaren een vaste rubriek over communicatietheorie

Recent schreef zij een essay over wat strategische communicatie is en wat je er als organisatie aan hebt.

Betteke van Ruler is erelid van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofssionals in Nederland, honorary member van Euprera, de European Public Relations Research and Education Association, fellow van ICA, de International Communication Association en honorary fellow van de onderzoeksschool ASCoR van de Universiteit van Amsterdam. In 2013 werd zij benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau voor haar nationale en internationale bijdrage aan het communicatievakgebied in theorie en praktijk.