Van Ruler Academy

Collegereeks | Leiderschap in communicatie

Versterk je positie met de nieuwste kennis en tools
voor een strategische inzet van communicatie

Communicatie is niet alleen een cruciaal maar ook een lastig vakgebied waar hoge eisen aan worden gesteld. Op basis van ervaring en vroegere opleiding kom je een eind, maar niet ver genoeg.

Dit collegeprogramma biedt senior communicatieprofessionals en managers communicatie een bijzondere mogelijkheid om op een compacte manier kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in voor het communicatievak belangrijke thema’s. Je versterkt jouw autoriteit en carrièreperspectief met nieuwe handvatten voor de praktijk.

Na het volgen van dit programma:

  • Beschik je over de nieuwste inzichten over belangrijke communicatiethema’s met voorbeelden van best practices om doelgerichter en met meer impact te kunnen opereren
  • Heb je praktische handvatten om de communicatie in en van de organisatie op overtuigende en eigentijdse wijze te verbeteren en te organiseren
  • Bezit je goede argumentatie om de top van de organisatie te laten zien wat het belang is van strategische communicatie om grip te krijgen op reputatie, vertrouwen en beeldvorming
  • Ben je een trusted strategische sparring partner met praktisch toepasbare kennis

Met deze kennis kun je je omgeving inspireren en je autoriteit vestigen door een eigentijdse communicatie-aanpak.

In verband met de uitbraak van het Corona-virus is deze collegereeks verplaatst van april/mei 2020 naar het najaar van 2020. Door recente ontwikkelingen hebben we besloten deze reeks volledig digitaal aan te bieden.

We gaan hiervoor het platform Zoom inzetten, zoals we dit ook bij ons masterclasses reeds doen. We hebben de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan met het verzorgen van digitaal onderwijs en dat geldt ook voor al onze docenten. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we ook een goede digitale collegereeks neer kunnen zetten. We verzorgen een afwisselend programma met voldoende pauzes én met netwerkmomenten.

28 oktober 2020 – College 1

Strategische communicatie

“Betere communicatie draagt bij aan betere organisatie, beter beleid, betere producten en diensten, en aan een betere reputatie. Communicatie is dus een productiefactor.”

Docent: Prof. Dr. Betteke van Ruler

4 november 2020 – College 2

Thought leadership

“Thought leadership gaat om het uitdragen van vernieuwende zienswijzen op het snijvlak van markt en maatschappij en om het vertalen van die zienswijzen naar concreet gedrag en resultaat.”

Docent: Dr. Mignon van Halderen

11 november 2020 – College 3

Gedragsverandering

“Om gedrag van mensen te veranderen, moet je bereid zijn met een open blik naar alle facetten van hun leven te kijken.”

Docent: Dr. Reint Jan Renes

18 november 2020 – College 4

De Dialoog

“Om een ware dialoog te kunnen voeren moeten we eerst begrijpen waarom gesprekken tussen andersdenkenden lopen zoals ze lopen.”

Docent: Prof. Dr. Noelle Aarts

25 november 2020 – College 5

Organisatiecommunicatie

“Voor wie wil begrijpen hoe mensen zich met elkaar (niet) organiseren, is de wetenschappelijke discipline ‘organisatiecommunicatie’ een geweldige schatkamer.“

Docent: Dr. Mark van Vuuren

2 december 2020 – College 6

Digitaliseren met de menselijke maat

“Communicatieprofessionals gaan een belangrijke rol spelen in een AI-gedreven toekomst. AI-toepassingen hebben de intentie om menselijke gesprekken en gedrag na te bootsen en te beïnvloeden.”

Docent: Dr. Lotte Willemsen

10% korting voor abonnees en leden van Adformatie, Binnenlands Bestuur en Logeion Schrijf je direct in