Van Ruler Academy logo slider

Collegereeks | Leiderschap in communicatie

Versterk je positie met de nieuwste kennis en tools voor een strategische inzet van communicatie

Communicatie is niet alleen een cruciaal maar ook een lastig vakgebied waar hoge eisen aan worden gesteld. Op basis van ervaring en vroegere opleiding kom je een eind, maar niet ver genoeg.

Dit collegeprogramma biedt senior communicatieprofessionals en managers communicatie een bijzondere mogelijkheid om op een compacte manier kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in voor het communicatievak belangrijke thema’s. Je versterkt jouw autoriteit en carrièreperspectief met nieuwe handvatten voor de praktijk.

Na het volgen van dit programma:

  • Beschik je over de nieuwste inzichten over belangrijke communicatiethema’s met voorbeelden van best practices om doelgerichter en met meer impact te kunnen opereren
  • Heb je praktische handvatten om de communicatie in en van de organisatie op overtuigende en eigentijdse wijze te verbeteren en te organiseren
  • Bezit je goede argumentatie om de top van de organisatie te laten zien wat het belang is van strategische communicatie om grip te krijgen op reputatie, vertrouwen en beeldvorming
  • Ben je een trusted strategische sparring partner met praktisch toepasbare kennis

Met deze kennis kun je je omgeving inspireren en je autoriteit vestigen door een eigentijdse communicatie-aanpak.

6 oktober 2021 – College 1

Strategische communicatie

“Betere communicatie draagt bij aan betere organisatie, beter beleid, betere producten en diensten, en aan een betere reputatie. Communicatie is dus een productiefactor.”

Docent: Prof. Dr. Betteke van Ruler

13 oktober 2021 – College 2

De Dialoog

“Om een ware dialoog te kunnen voeren moeten we eerst begrijpen waarom gesprekken tussen andersdenkenden lopen zoals ze lopen.”

Docent: Prof. Dr. Noelle Aarts

3 november 2021 – College 3

Thought leadership

“Thought leadership gaat om het uitdragen van vernieuwende zienswijzen op het snijvlak van markt en maatschappij en om het vertalen van die zienswijzen naar concreet gedrag en resultaat.”

Docent: Dr. Mignon van Halderen

10 november 2021 – College 4

Organisatiecommunicatie

“Voor wie wil begrijpen hoe mensen zich met elkaar (niet) organiseren, is de wetenschappelijke discipline ‘organisatiecommunicatie’ een geweldige schatkamer.“

Docent: Dr. Mark van Vuuren

17 november 2021 – College 5

Digitaliseren met de menselijke maat

“Communicatieprofessionals gaan een belangrijke rol spelen in een AI-gedreven toekomst. AI-toepassingen hebben de intentie om menselijke gesprekken en gedrag na te bootsen en te beïnvloeden.”

Docent: Dr. Lotte Willemsen

24 november 2021 – College 6

Gedragsverandering

“Om gedrag van mensen te veranderen, moet je bereid zijn met een open blik naar alle facetten van hun leven te kijken.”

Docent: Dr. Reint Jan Renes